Huren Houseboat
 

10 leukste bestemmingen voor een weekend weg in de winter van 2024

De winter is een magisch seizoen om eropuit te gaan. De koude lucht, knisperende sneeuw of het gure weer zorgen voor een unieke sfeer waarin je kunt genieten van gezellige winteravonturen of juist warme, knusse momenten. Of je nu wilt ontspannen bij een haardvuur, actief de natuur in wilt trekken, of steden met feestelijke verlichting wilt ontdekken, de winter van 2024 biedt volop mogelijkheden. Hier zijn de 10 leukste bestemmingen voor een winterweekend weg, met op nummer 1 een bijzondere ervaring: de Houseboat bij de Mookerplas.

Houseboat met kerst

Nummer 1 t/m 5

1. Houseboat Mookerplas

Wat is er nu beter dan je terugtrekken op een huisboot in de winter? De Houseboat van Mookerplas biedt een intieme en unieke ervaring. Je bevindt je midden in het waterlandschap van de Mookerplas, waar de rust overweldigend is en de winter de omgeving in een serene stilte hult.

Hoewel de natuur wat kaler is in de winter, blijft het landschap rondom Mookerplas betoverend. Je kunt wandelingen maken in de nabijgelegen Mookerheide, waar je met een beetje geluk zelfs een laagje rijp of sneeuw kunt aantreffen, wat de bossen een sprookjesachtige sfeer geeft. Na een frisse winterwandeling kun je heerlijk opwarmen in de gezellige en warme ambiance van je drijvende huis, met het geluid van kabbelend water op de achtergrond. Perfect voor wie even helemaal tot rust wil komen!

2. Valkenburg, Limburg

Valkenburg is dé winterbestemming van Nederland dankzij de beroemde kerstmarkt in de mergelgrotten. In de winter van 2024 kun je genieten van een sprookjesachtige sfeer, compleet met sfeervolle verlichting, winterse lekkernijen en unieke kerstdecoraties. Buiten de feestdagen om is Valkenburg nog steeds een fantastische plek om te ontspannen in de spa’s en te wandelen door het prachtige Limburgse heuvellandschap.

3. Nationaal Park De Hoge Veluwe, Gelderland

De Hoge Veluwe is een prachtig natuurgebied dat in de winter een bijzondere charme heeft. De uitgestrekte heidevelden en bossen kunnen bedekt zijn met een dun laagje sneeuw, wat het park verandert in een winterwonderland. Je kunt er heerlijk wandelen of fietsen, en daarna opwarmen in het Kröller-Müller Museum, waar je meesterwerken van Van Gogh en andere grote kunstenaars kunt bewonderen.

4. Giethoorn, Overijssel

Giethoorn is in de winter misschien nog wel mooier dan in de zomer. De grachten kunnen deels bevroren zijn en het dorp is veel rustiger, waardoor je optimaal kunt genieten van de charme van dit pittoreske plaatsje. Maak een winterse wandeling langs de grachten, bewonder de met sneeuw bedekte rieten daken en warm op in een gezellig café met een warme chocolademelk.

5. Dordrecht, Zuid-Holland

Dordrecht in de winter is een sfeervolle en warme bestemming. De historische binnenstad wordt prachtig verlicht tijdens de wintermaanden en de smalle straatjes nodigen uit om doorheen te dwalen. Bezoek de jaarlijkse kerstmarkt, een van de grootste van Nederland, en maak een boottocht door de winterse grachten. Een uitstapje naar Nationaal Park De Biesbosch is ook in de winter een aanrader, met prachtige mistige ochtenden en verstilde natuur.

Vanaf
€ 368
€ 313
3 nachten
2 personen

Houseboat Marina Mookerplas 4-6 persoons (zonder dakterras)

Limburg, Middelaar
622
  • Houseboat
  • Vakantie op en aan het water
  • heerlijk uitzicht
Vanaf
€ 368
€ 303
3 nachten
2 personen

Houseboat Marina Mookerplas 4-6 persoons (met dakterras)

Limburg, Middelaar
622
  • Houseboat
  • Vakantie op en aan het water
  • heerlijk uitzicht
  • dakterras
Houseboat met kerst
 

Voordelen van het Huren van een Houseboat

✓ Prachtige ligging op en aan het water
✓ Van alle gemakken voorzien
✓ Alle faciliteiten van een jachthaven
✓ Geschikt tot en met 4 volwassenen en 2 kinderen
✓ Fantastisch uitzicht! 
✓ Het hele jaar door beschikbaar!

Nummer 6 t/m 10

6. Texel, Waddeneilanden

Texel is in de winter van 2024 een ideale plek voor wie van rust en ruimte houdt. De stranden zijn vrijwel verlaten, waardoor je eindeloze winterwandelingen kunt maken langs de kust. De winterse stilte en de frisse zeewind maken het een perfecte bestemming om helemaal tot rust te komen. Vergeet niet om in een knus restaurant te genieten van Texelse specialiteiten, zoals een stoofpot van Texels lamsvlees.

7. Maastricht, Limburg

Maastricht is een van de gezelligste steden in de winter. Met sfeervol verlichte straten, charmante pleinen en de iconische kerstmarkt op het Vrijthof is deze stad in de winter van 2024 een topbestemming. De combinatie van cultuur, bourgondische gezelligheid en prachtige architectuur maakt Maastricht perfect voor een romantisch winterweekend.

8. Ameland, Waddeneilanden

Ameland biedt in de winter rust, natuur en indrukwekkende uitzichten. De stranden zijn leeg, maar juist dan ervaar je de natuur op haar puurste manier. Huur een fiets en verken de duinen, maak een lange strandwandeling en bewonder de zonsondergang aan de ijskoude winterzee. Ameland is perfect voor een weekend weg waarbij je de drukte van het vasteland even volledig achter je laat.

9. De Achterhoek, Gelderland

De Achterhoek is in de winter van 2024 een charmante en knusse bestemming. Met haar afwisselende landschappen en kastelenroute is er veel te ontdekken. Veel kastelen en landgoederen zijn prachtig versierd in kerstsfeer en bieden winterse evenementen. Geniet van een heerlijke winterwandeling door de bossen en sluit de dag af met een borrel bij de open haard in een van de vele sfeervolle restaurants.

10. Den Bosch, Noord-Brabant

Den Bosch is een warme en gezellige stad voor een winterweekendje weg. De sfeervol verlichte straten nodigen uit tot winterse wandelingen, en een bezoek aan de beroemde Bossche bollen van bakkerij Jan de Groot is natuurlijk een must. Maak een boottocht over de Binnendieze, die zelfs in de winter open is, en geniet van de Brabantse gastvrijheid in een van de vele cafés.

Welke bestemming je ook kiest, de winter van 2024 biedt volop mogelijkheden voor een heerlijk weekend weg. Of je nu kiest voor de unieke Houseboat van Mookerplas of een van de andere mooie plekken, de winter is het perfecte seizoen om te genieten van knusse momenten, prachtige winterlandschappen en sfeervolle steden. Pak je warme kleding in en ontdek de magie van een winterweekend!

 

Veelgestelde vragen over een winterweekend weg in 2024

Hier vind je de veelgestelde vragen over een winterweekend weg in 2024, met tips voor de beste bestemmingen, activiteiten en meer.

Wat is de beste bestemming voor een romantisch winterweekend?

Welke bestemming is geschikt voor een actieve wintervakantie?

Welke steden hebben de mooiste kerstmarkten in de winter van 2024?

Wat is een geschikte winterbestemming voor gezinnen met kinderen?

Welke bestemming is het beste voor rust en ontspanning?

Afbeelding veel gestelde vragen